Ing. Irena Osvaldová

Irena Osvaldová

Témata, kterým se věnuji:

komunikace a asertivita, prezentační dovednosti, týmová spolupráce, práce se stresem, syndrom vyhoření, pozitivní a kritická zpětná vazba, řešení problémových a konfliktních situací, motivace a hodnocení zaměstnanců, manažerská témata ve vztahu k personálu, vyjednávací dovednosti, prokrastinace a time management, management změn, výběrová řízení metodou Assessment Centre, rozvoj potenciálu zaměstnanců metodou Development Centre

Když vedu kurz na Charitě, je pro mě důležité…

... spokojenost účastníků školení, aktivní zapojení účastníků kurzu v daném tématu, vzájemná diskuse a přínosy dobré praxe.

O lektorce

Irena Osvaldová vystudovala Mendelovu univerzitu v Brně a doplňkové pedagogické studium. Absolvovala mnoho zahraničních i českých vzdělávacích aktivit v oblasti komunikačních a manažerských dovedností, obchodního jednání a vyjednávání. Pracovala i v zahraniční a má zkušenosti se vzděláváním dospělých 28 roků, v sociálních službách 18 roků. Pracovala u společnosti HARTMANN-RICO, a.s. jako konzultant, lektor a manažer HARTMANN akademie v rezortu sociálních služeb a zdravotnictví. Realizuje supervize. Nyní se věnuje vzdělávání dospělých jako OSVČ. Je členkou APSS ČR a Profesního svazu sociálních pracovníků v sociálních službách APSS ČR. Má ráda cestování, kulturu a setkání se zajímavými osobnostmi.

Moje kurzy

Problémové situace s uživateli sociálních služeb

Termíny: 28. 11. 2024

Hledáte řešení problémových a konfliktních situací s uživateli sociálních služeb? Na našem kurzu porozumíte základním pojmům, ale i vlivu potřeb na chování a jednání v komunikaci. Seznámíte se s příčiny vzniku problémových situací, se zátěžovými situacemi a obrannými reakcemi uživatelů sociálních služeb i projevy agresivního chování. Dozvíte se o základní postupy, jak se zachovat ve specifických situacích -, jako je jednání s uživatelem s poruchou demence, s uživatelem s fyzickým, psychickým a mentálním postižením, s uživatelem se špatnými hygienickými návyky apod.

Lektorka: Mgr. Irena Osvaldová
Jak dlouhý je kurz: 8 hodin

Stresové situace v sociálních službách

Termíny: 24. 10. 2024

Každý z nás zažívá v určitém období stres či stresové situace a nikdo není v těchto situacích bezmezně odolný. Protože je stres nutnou součástí našeho života, je důležité naučit se stresové situace zvládat nebo jim dokonce předcházet. Kurz se zabývá základními pojmy v problematice stresu, charakterizuje reakce organizmu jako celku na fyzickou a psychickou zátěž. Porozumíte, jak stres ovlivňuje vaše myšlení a emoce a jak v těchto situacích reagujeme.  Vysvětluje pojmy pozitivní stres - eustres a negativní stres - distres. Zabývá se životními událostmi v průběhu života člověka a mírou stresu, kterou mu způsobují. Naučíte se, jak si vést stresový deník, který funguje jako pomocník k rozpoznání a eliminaci stresových situací. Věnovat se budete i zdravému životnímu stylu, relaxacím v souvislostí se syndromem vyhoření pracovníků v pomáhajících profesích. Program kurzu je doplněn o cvičení a případové studie a současně reaguje i na potřeby jednotlivých pracovních pozic.

Lektor: Ing. Irena Osvaldová
Jak dlouhý je kurz: 8 hodin