Závislostní chování uživatelů sociálních služeb

V různých typech sociálních služeb se pracovníci setkávají se závislostním chováním uživatelů. Může se jednat o drogy, alkohol, nadužívání psychofarmak, patologické hráčství nebo kombinované závislosti. Přestože má závislostní chování některé projevy podobné, každý typ závislosti má svoje spedifika. Smyslem tohoto kurzu je získat praktickou orientaci v problematice, tipy a rady jak s těmito uživateli pracovat. Jak se pozná uživatel pod vlivem? Jak poznám akutní intoxikaci? Jak s tímto klientem pracovat? Jak můžu zajistit bezpečí pro sebe i pro ostatní uživatele služby? Můžu závislému člověku nějak pomoci, i když pracuji s jinou cílovou skupinou? Jaké jsou možnosti pracovníka při zvládání závislostního chování? Kurz kromě teoretického základu nabízí praktické zkušenosti a v neposlední řadě bude dán prostor pro řešení konkrétních kazuistik.

NOVÝ KURZ V NABÍDCE!

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt.Jaroše 9,  Brno
Termín: 17. 6. 2019, 08:30 — 18. 6. 2019, 16:00

Lektor: Ing. Mgr. Ivo Vítek

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!