Základní techniky muzikoterapie při práci s klientem

Účastníci se seznámí s muzikoterapií jako expresivní terapeutickou disciplínou využitelnou pro všechny klienty bez rozdílu zdravotního a sociálního omezení.Muzikoterapeutické přístupy je možno aplikovat v práci se zdravými klienty či klienty s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Teoretická část přiblíží základní pojmy, metody a přístupy muzikoterapie.
V praktické části si účastníci vyzkouší hru na různé rytmické a melodické muzikoterapuetické hudební nástroje.Dále budou pracovat s dechem a hlasem.Kurz obsahuje seznámení s hudebními nástroji a jednotlivými technikami hry na muzikoterapeutické hudební nástroje. V bezpečném a podporujícím prostředí se pak může rozvinout přirozený zpěv a spontální hudební tvořivost a improvizace.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 10. 6. 2021, 08:30 — 10. 6. 2021, 16:00

Lektor: Mgr. Petr Škranc

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!

Tříkrálová sbírka 2021