Výživa člověka v době nemoci a ve stáří

Kurz je určen všem pracovníkům sociálních služeb, kteří potřebují znát souvislosti, jak strava ovlivňuje zdravotní a psychický stav člověka. Výživa je důležitým aspektem života člověka. Nároky na stravu se v určitých obdobích života mění. V době vážné nemoci jedince může být důležitou součástí léčby, různé dietní intervence mohou vyvolat změny v chování jedince a zásadně jedince ovlivňovat (styl komunikace, motivaci, atd.) V pozdějším věku života člověka správný jídelníček napomáhá k udržení dobré duševní pohody a fyzického zdraví, umožňuje předcházet komplikacím spojeným s nemocemi ve stáří nebo mírnit jejich projevy, podporuje kognitivní funkce a přispívá k duševní pohodě jedince. Častými problémy seniorů jsou nadváha či obezita, stejně jako deficity některých makroživin, mikroživin v jídelníčku, nesprávný pitný režim. Kurz nabízí základní náhled na tuto problematiku, úvod účinné motivace seniorů v oblasti zdravého životního stylu.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 5. 10. 2022, 08:30 — 5. 10. 2022, 16:00

Cena: 1480 Kč

Lektor: PhDr. Mgr. Nikola Peřinová

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!

Tříkrálová sbírka 2021

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!