Výživa člověka v době nemoci a ve stáří - ONLINE

Kurz je určen všem pracovníkům sociálních služeb, kteří potřebují znát souvislosti, jak strava ovlivňuje zdravotní a psychický stav člověka. Výživa je důležitým aspektem života člověka. Nároky na stravu se v určitých obdobích života mění. V době vážné nemoci jedince může být důležitou součástí léčby, různé dietní intervence mohou vyvolat změny v chování jedince a zásadně jedince ovlivňovat (styl komunikace, motivaci, atd.) V pozdějším věku života člověka správný jídelníček napomáhá k udržení dobré duševní pohody a fyzického zdraví, umožňuje předcházet komplikacím spojeným s nemocemi ve stáří nebo mírnit jejich projevy, podporuje kognitivní funkce a přispívá k duševní pohodě jedince. Častými problémy seniorů jsou nadváha či obezita, stejně jako deficity některých makroživin, mikroživin v jídelníčku, nesprávný pitný režim. Kurz nabízí základní náhled na tuto problematiku, úvod účinné motivace seniorů v oblasti zdravého životního stylu.

KURZ PROBĚHNE ONLINE !

Místo: distanční forma kurzu
Termín: 11. 3. 2021, 08:30 — 11. 3. 2021, 16:00

Cena: 1320 Kč bez DPH

Lektor: PhDr. Mgr. Nikola Peřinová

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!

Tříkrálová sbírka 2021