Reminiscence - využití vzpomínek při práci se seniory

Kurz představí možnosti využití reminiscence, práce se vzpomínkami, se zaměřením na cílovou skupinu seniorů. Reminiscence slouží jako nástroj, který může pomoci podpořit pocit vlastní důležitosti, smysluplnosti života a respektu. Reminiscenční aktivity lze koncipovat se zaměřením na individuální i skupinové setkání. Využívají se mimo jiné u osob s demencí, u osob s fyzickým či smyslovým omezením. Reminiscence napomáhá vytvořit atmosféru důvěry a k navázání vztahu mezi pečujícím a klientem. Vzpomínkami lze obohatit nejen profesionální práci, ale i rodinné a mezigenerační vztahy. Součástí kurzu jsou praktická cvičení, která napomáhají pochopit možnosti využití vzpomínek nejen v profesním, ale i osobním životě.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 14. 6. 2021, 08:30 — 14. 6. 2021, 16:00

Cena: 1320 Kč bez DPH

Lektor: Mgr. Renáta Nentvichová

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!

Tříkrálová sbírka 2021