Domácí násilí na seniorech a senior jako oběť trestného činu

Kurz reaguje na vzrůstající fenomén domácího násilí na seniorech a na další trestnou činnost, která se zaměřuje převážně na seniory. Kurz si klade za cíl naučit sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách, kteří ve výkonu své profese přicházejí do kontaktu se seniorem, který je obětí domácího násilí či jiné trestné činnosti, jak mohou takovému člověku pomoci z jejich situace. V rámci kurzu získají uchazeči informace o tom, jak s obětí komunikovat, jak reagovat na to, když oběť pomoc odmítá, jaké jsou instituce a nástroje pomoci atd. Uchazeči také získají znalost práv oběti trestného činu dle Zákona o obětech trestných činů č. 45/2013 Sb.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9,  Brno
Termín: 1. 12. 2022, 09:30 — 1. 12. 2022, 16:30

Cena: 1480 Kč

Lektor: Mgr. Miroslav Juroška

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!

Tříkrálová sbírka 2021

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!