Základní techniky muzikoterapie při práci s klientem

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující, ostatní zájemci

Na workshopu nejprve postavíme základy bezpečného prostředí pro všechny zúčastněné. Pak se vydáme nenásilnou cestou k dechu, rytmu, hlasovému otevírání a hudební improvizaci prostřednictvím hudebních nástrojů, zvuku, hlasu beze slov… Vyzkoušíme různé metody a techniky, které můžeme použít se skupinou klientů. Technické zařízení looper bude třešničkou na dortu, budeme zkoušet vrstvit hlasy a nahrávat je do looperu. Vše hravou a nenásilnou formou.

Přirozeným cílem workshopu je především prožitek radosti a úspěchu, účast na společném „muzicírování“, vzájemné naslouchání a sdílení.

Lektorka vychází mimo jiné z metod a technik Celostní muzikoterapie dle PaedDr. Lubomíra Holzera. Muzikoterapii chápeme jako expresivní terapeutickou disciplínu pro všechny klienty bez rozdílu zdravotního a sociálního zaměření. Metoda preferuje k muzikoterapeutickým účelům především hudební nástroje v přirozeném ladění a vyrobené z přírodních materiálů. Lidský hlas je považován v muzikoterapii za nástroj „královský“.

Interaktivní – prožitková metoda je nejefektivnější forma učení. Díky vlastnímu prožitku mohou učitelé a sociální či zdravotní pracovníci lépe zprostředkovat získané zkušenosti a dovednosti svým klientům.

Na tento kurz volně navazuje akreditovaný kurz Základní techniky muzikoterapie při práci s klientem II.

Č. akreditace: 2014/1340- PC/SP/PP

Rozsah semináře: 8 hodin

Typ vzdělávání: workshop

Lektor: MgA. Pavlína Mariánková

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení :

• 100% účasti na výuce stvrzené podpisem na prezenční listině