Výživa člověka v době nemoci a ve stáří

pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, osoby pečující, ostatní zájemci

Akreditovaný kurz je určen všem zájemcům z řad sociálních služeb, kteří se potřebují dozvědět souvislosti jak naše strava ovlivňuje zdravotní a psychický stav. Výživa je důležitou součástí každého člověka. Nároky na stavu se v určitých obdobích života mění. V době vážné nemoci jedince může být důležitou součástí léčby, různé stavy mohou vyvolat změny v chování jedince a zásadně jedince ovlivňovat (styl komunikace, motivaci, atd.) V pozdějším věku života člověka správný jídelníček napomáhá k udržení dobré duševní pohody a fyzického zdraví, umožňuje předcházet komplikacím spojeným s nemocemi ve stáří nebo mírnit jejich projevy, podporuje kognitivní funkce a přispívá k duševní pohodě jedince. Častými problémy jsou nadváha či obezita seniorů, stejně jako deficity některých makroživin, mikroživin v jídelníčku, nesprávný pitný režim. Kurz nabízí základní náhled na tuto problematiku, účinné motivace seniorů v oblasti zdravého životního stylu.

• Úvod do výživy, změna energetických nároků v průběhu dospívání, výživa v dospělosti, výživa a onemocnění
  • Fyziologické změny ve stáří, problémy související s výživou seniorů, typická onemocnění ve stáří, prevence těchto onemocnění, dlouhodobá nemoc jedince
  • Rizikové nutriety ve výživě seniorů, základní doporučení pro výživu ve stáří, pitný režim, účinná motivace seniorů v oblasti zdravého životního stylu
  • Diskuze – příklady z praxe a jejich řešení.

Rozsah semináře: 8 hodin

Č. akreditace: A2020/0961-SP/PC/PP

Lektor: PhDr. Mgr. Nikola Peřinová

Cena: 1320 Kč bez 21% DPH

Podmínky vydání osvědčení :

• 100% účasti na výuce stvrzené podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Přihláška na online termín 23.4.2021 zde!

Tříkrálová sbírka 2021