Právě pro vás připravujeme nabídku kurzů pro rok 2023 a už se na vás těšíme v našich učebnách.

Úskalí práce s klientem s duševním onemocněním

pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, osoby pečující, vedoucí pracovníci

Kurz poskytne základní informace o běžných psychiatrických diagnózách (i s ohledem na zájem účastníků kurzu - deprese, schizofrenie a psychózy, úzkostné poruchy). Dozvíte se, co je charakteristické pro klienta trpícího danou diagnózou, společně se podíváme na limity spolupráce a jak s nimi zacházet. Probereme i možné známky relapsu onemocnění a možnosti včasné intervence.
Zvláštní pozornost bude věnována praktickému využití získaných znalostí. Teorie bude demonstrována na příkladech z klinické praxe. Prostor bude dle zájmu i pro sdílení případných náročných klientů z praxe účastníků s návrhem řešení dané situace.

Absolvent dovede charakterizovat základní psychiatrické diagnózy a z nich pramenící potíže v komunikaci a spolupráci s klientem. Absolvent si prohloubil své kompetence při práci s klienty s duševním onemocněním. Je schopen lépe nastavovat hranice spolupráce a dávat klientovi reálnou nabídku spolupráce tak, aby co nejvíce naplnila jeho potřeby.

• definování základních úskalí a limitů spolupráce s duševně nemocným klientem;
  • podrobnější popis jednotlivých psychiatrických diagnóz a možnosti intervence;
  • kazuistiky- demonstrace předkládané teorie na konkrétních kazuistikách;
  • aktivní nácvik dovedností- frekventanti kurzu ve skupinách prezentují možné varianty řešení u konkrétních modelových situací.

Rozsah semináře: 8 hodin akreditovaného vzdělávání

Č. akreditace: A2022/0807-SP/PC/PP/VP

Lektor: MUDr. Zuzana Zůbková

Cena: 1 650 Kč (cena pro zaměstnance DCHB 1480 Kč)

Podmínkou vydání osvědčení je:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Tříkrálová sbírka 2023

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!