Trénování paměti II

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službích, osoby pečující, ostatní zájemci

Kurz je určen aktivizačním pracovníkům, pracovníkům v přímé péči o seniory a dalším, kteří chtějí do své praxe s klienty zavést aktivity na trénování paměti a procvičování mozku. Pokud chceme udržet mozek v dobré kondici, je potřeba se pravidelně věnovat tréninku paměti. Pomocí různých cvičení a zábavných her, které si na kurzu sami vyzkoušíte, můžete posílit paměť, pozornost, prostorovou orientaci, koncentraci, kreativitu a další mozkové dovednosti svých klientů. Kurz ukáže, že cvičení na trénování paměti není vůbec komplikované ani časově náročné. Můžeme k tomu využít běžné každodenní aktivity. Kurz volně navazuje na Trénování paměti.

Jednotlivá témata

• Seznámení - pomocí mnemotechniky známe všechny účastníky jménem
  • Jak důležitá je paměť, teorie o paměťových procesech, jak funguje mozek, proč zapomínáme
  • Stáří a stárnutí, somatické změny, mozkové změny, komunikace s lidmi trpícími demencí, využití různých