Seznámení s preterapií a jejím využitím v sociálních službách

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách

Jednou s dostačujících a nezbytných podmínek vedoucích k rozvoji klientů, které definoval C. R. Rogers je schopnost navázat psychický kontakt. Preterapie, kterou vyvinul psycholog G. Prouty je metoda, která pomáhá navázat kontakt a rozvíjet komunikaci s klienty, jejichž schopnost navázat nebo udržet psychický kontakt je narušena např. u osob se schizofrenií, autismem, mentálním postižením, demencí či PTSD. Cílem preterapie je umožnit těmto klientům navázat psychický kontakt se světem, s druhými lidmi a se sebou samým. Preterapie je založena na principu zrcadlení. Metodu zrcadlení rozvinul C. R. Rogers a G. Prouty ji posunul tak, aby byla využitelná i u klientů s narušenou schopností navázat kontakt. Preterapie patří mezi metody přístupu zaměřeného na člověka.

Na kurzu se účastníci seznámí se základními principy a postupy preterapie. Vyzkouší si použití preterapeutických technik zrcadlení. Seznámí se s možností použití preterapie k rozvoji komunikace u klientů v sociálních službách. Kurz je vhodný pro pracovníky v přímé práci s klienty tj. sociální pracovníky, pracovníky v sociálních službách

• základy přístupu zaměřeného na člověka
  • představení preterapie, charakteristika lidí, pro které je určena
  • praktický nácvik preterapie a preterapeutických kontaktních reflexí

Rozsah semináře: 8 hodin

Č. akreditace: A2018/0680-SP/PC

Cena: 1480 Kč

Lektor: Bc. Michal Šalplachta DiS.

Podmínky vydání osvědčení :

• 100% účast na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině

Tříkrálová sbírka 2021