Jak zvládnout obtížné jednání s agresivním klientem

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující, vedoucí pracovníci

Kurz přináší lepší porozumění vzniku, průběhu i významu agrese při konfliktních a obtížných jednáních. Absolvent kurzu se seznámí s pravidly jednání, díky nimž lze projevům agrese předcházet a získá návody vedoucí ke snížení agrese při jednání s druhými. Absolvent kurzu se naučí rozlišit typy konfliktů, agresivitu, pasivitu a manipulaci, přehodnotit své strategie jejich zvládání a naučí se efektivnímu řešení zvládání obtížných situací. Osvojí si praktické komunikační dovedností a techniky zvládání agresivního chování, což povede k větší spokojenosti se zvládnutím problémové situace a k lepší duševní pohodě. Získá větší jistotu a připravenost pro práci s náročnými klienty.

• Vymezení agresivního chování, jak se může projevovat, a ujasnění si, proč se lidé chovají agresivně
  • Agresivita, pasivita a manipulace jako každodenní součást mezilidské komunikace – jak na ně reagovat a jak se jim vyhnout ve vlastním chování
  • Strategie tlumení konfliktu - účastníci se naučí akutní projevy agrese vyhodnocovat a vhodně na ně reagovat
  • Práce s emocionalitou v konfliktu
  • Ovládnutí vlastních emocí a posílení sebevědomí
  • Základní psychologické postupy krizové komunikace s rozčilenými a agresivními lidmi
  • Techniky a tipy, které pomáhají snížit agresi a zlost v konfliktu

Rozsah semináře: 8 hodin

Lektor: Mgr. Martina Havlíková

Č. akreditace: A2020/0472-SP/PC/PP/VP

Podmínkou vydání osvědčení je:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Tento kurz je již zaplněn!

Tříkrálová sbírka 2021