Právě pro vás připravujeme nabídku kurzů pro rok 2023 a už se na vás těšíme v našich učebnách.

Domácí násilí na seniorech a senior jako oběť trestného činu

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující

Kurz reaguje na vzrůstající fenomén domácího násilí na seniorech a na další trestnou činnost, která se zaměřuje převážně na seniory. Kurz si klade za cíl naučit sociální pracovníky a pracovníky v sociálních službách, kteří ve výkonu své profese přicházejí do kontaktu se seniorem, který je obětí domácího násilí či jiné trestné činnosti, jak mohou takovému člověku pomoci z jejich situace. V rámci kurzu získají uchazeči informace o tom, jak s obětí komunikovat, jak reagovat na to, když oběť pomoc odmítá, jaké jsou instituce a nástroje pomoci atd. Uchazeči také získají znalost práv oběti trestného činu dle Zákona o obětech trestných činů č. 45/2013 Sb.

• Seznámení se s problematikou domácího násilí na seniorech (projevy, průběh, reakce oběti atd.) a další trestnou činností páchanou na seniorech.
  • Seznámení se s možnostmi pomoci oběti (komunikace, nástroje pomoci, činnost orgánů činných v trestním řízení, činnost dalších subjektů) + seznámení se s právy a možnostmi oběti dle Zákona o obětech trestných činů.
  • Sdílení zkušeností účastníků.

Lektor: Mgr. Miroslav Juroška

Č. akreditace: A2021/0663-SP/PC/PP

Rozsah semináře: 8 hodin

Cena:  1 650 Kč (cena pro zaměstnance DCHB 1480 Kč)

Podmínky vydání osvědčení:

• 100% účast na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Tříkrálová sbírka 2023

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!