Právě pro vás připravujeme nabídku kurzů pro rok 2023 a už se na vás těšíme v našich učebnách.

Komunikace s lidmi trpícími Alzheimerovou chorobou

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, osoby pečující

Proces stárnutí provází řada psychických i fyzických změn, jež jsou sice fyziologické, nicméně vyžadují odlišný náhled na péči o stárnoucího uživatele. Během procesu stárnutí se často mění hodnoty a potřeby člověka, schopnost komunikace či schopnost adaptace na změny. Kurz Komunikace s lidmi trpícími Alzheimerovou chorobou přináší informace o procesu stárnutí uživatelů sociálních služeb a jejich měnících se potřeb, zejména o základních fyzických i psychických změnách doprovázejících Alzheimerovu demenci. Účastníci kurzu si prohloubí komunikační dovednosti odrážející zvýšené nároky v péči o uživatele s Alzheimerovou nemocí a seznámí se s různými aktivizačními metodami a dalšími možnostmi práce s těmito klienty. Kurz upozorňuje na úskalí péče o stárnoucí uživatele a poskytuje praktické rady k výkonu profese v sociálních službách.

• stárnutí a stáří - souhrn pochodů probíhajících v čase, rozdíly ve schopnostech jedince a mezi vrstevníky;
  • změny ve stáří - somatické a psychické změny;
  • Alzheimerova choroba - Průběh nemoci, příznaky, rizikové faktory, stádia nemoci;
  • komunikace - pravidla komunikace se seniory s demencí, rady pro nemocného a pro příbuzné, cvičení paměti - prakticky, reminiscenční terapie, správná výživa.

Rozsah: 8 hodin akreditovaného vzdělání

Lektor: Bc. Alena Zmrzlá

Číslo akreditace: A2022/0589-SP/PC/PP

Cena: 1 650 Kč (cena pro zaměstnance DCHB 1 480 Kč)

Podmínkou vydání osvědčení o absolvování akreditovaného programu je:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Tříkrálová sbírka 2023

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!