Právě pro vás připravujeme nabídku kurzů pro rok 2023 a už se na vás těšíme v našich učebnách.

Jak asertivně zvládnout náročnou komunikaci na pracovišti

pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, osoby pečující, vedoucí pracovníci

Máte tendenci vyhýbat se konfliktům a obtížným situacím při jednání s klienty, kolegy, šéfem? Stává se vám, že odsouhlasíte pro vás nevýhodné návrhy, jen abyste si někoho nerozhněvali, aby nebyla hádka a dusno? Je pro vás přirozené držet se během jednání a porad v pozadí, i když máte návrhy, podněty...prostě máte co říct? Potom by tento kurz mohl být pro Vás. Cílem kurzu je rozšířit repertoár asertivních technik a posílit jejich použití v každodenní praxi. Naučíte se komunikovat rovnocenně, prosazovat své vlastní potřeby a lépe odolávat tlaku okolí. Cílem programu je nejen praktický nácvik asertivních formulací a technik, ale hlavně změna postoje (pochopení svých vlastních nefunkčních postojů a myšlenkových stereotypů a nastavení si postoje asertivního). Kurz posílí dovednost otevřené komunikace, v níž vyjadřujete své potřeby, uvědomujete si své vlastní zájmy a přestanete se bát konfliktů. Vnímáte asertivitu jako cestu k dialogu a k dohodě.

• Význam a přínos asertivity v každodenním využití při práci s klienty v sociálních službách, při komunikaci s kolegy. Asertivní postoj a nastavení.
  • Teoretický základ technik, práce s kritikou, asertivní ne, žádost o laskavost a další.
    Práce s odmítnutím. Já a moje zájmy, potřeby.
    Jak asertivně říci NE, když někdo vytváří nátlak.
    Jak si asertivně poradit s kritikou.
    Jak prosazovat oprávněné požadavky.
    Jak asertivně přijímat a dávat komplimenty.
    Jak asertivně ukončovat nežádoucí rozhovory.
  • Korektně sebeprosazující chování vůči kolegům, klientům
    Zvládání hněvu, agresivity, nátlaku a manipulace asertivními technikami
    Asertivita v profesionálních vztazích při předávání informací, sebeprosazování, vyjadřování pozitivních i negativních pocitů, navázání a udržování pracovních rozhovoru.
  • Zvládání různých typů problémových situací s použitím asertivních technik dle požadavků pracovníků a pracovních situací.
    Procvičení situací, nácvik ocenění, odmítnutí požadavků.
    Podávání zpětné vazby jako pokusu o změnu chování podřízeného žádoucím způsobem

Rozsah semináře: 8 hodin akreditovaného vzdělávání

Č. akreditace: A2021/1349-SP/PC/PP/VP

Lektor: Mgr. Martina Havlíková

Cena:  1 650 Kc (cena pro zaměstnance DCHB je  1480 Kč)

Podmínkou vydání osvědčení je:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • rekapitulace obsahu kurzu

Tříkrálová sbírka 2023

Jak zaplatit kurzovné

Kurzovné prosím uhraďte bankovním převodem na číslo účtu 2008247621/0100 (Komerční banka). Jako variabilní symbol používejte kód, který je uveden u každého kurzu.

Do poznámek pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka. Kurz je potřeba uhradit nejpozději 7 dnů před jeho konáním. Faktura Vám bude předána na kurzu. Zaměstnanci DCHB platit převodem nemusí.

Děkujeme za Váš zájem!