Základy validace podle Naomi Feil

Péče o člověka s demencí s sebou přináší svá úskalí, ať už probíhá v domácím nebo institucionálním prostředí. Jak rodinní pečovatelé, tak i profesionálové se mohou setkat se situacemi, které jsou pro ně náročné a obtížně řešitelné. Pokud si s nimi nedovedou poradit, jsou ohroženi vysokou mírou stresu, který může přerůst až v syndrom vyhoření. Jednou z možností, která pečujícím může pomoci v kontaktu se seniory trpícími demencí, je validace, která představuje komplexní, na člověka orientovaný přístup k lidem s demencí. Napomáhá nejenom porozumět světu osob s demencí, ale poskytuje i podporu pečujícím a dodává jim energii, která jim při péči často schází. V první části kurzu budou představeny teoretické poznatky vztahující se k tématu demence, komunikace vhodné pro osoby s demencí. Objasnění pojmu validace podle Naomi Feilové se zaměřením na jednotlivé odborné autory ze kterých přístup čerpá, principy, fáze dezorientace a techniky. Kurz obsahuje praktická cvičení a práci ve skupině.

KURZ JIŽ BYL ZAPLNĚN!

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 11. 12. 2017, 08:30 — 11. 12. 2017, 16:00

Cena: 1570 Kč bez DPH

Lektor: Mgr. Renáta Nentvichová

Podrobný popis kurzu zde!