Základy přesvědčivé prezentace v zařízení sociálních služeb, na jednáních a konferencích

Umět přesvědčivě předávat informace, prezentovat svoje nápady, myšlenky a plány je jednou z významných kompetencí vedoucích pracovníků, školitelů a dalších vybraných zaměstnanců v sociálních službách. Akreditovaný vzdělávací program je složen z modulů, které se zabývají významem prezentací v sociálních službách a tím, co je důležité prezentovat. V modulu o osobnosti prezentujícího se zaměřuje na vliv temperamentu, osobnostních vlastností, neverbální a verbální komunikace na úspěšnost prezentace. Následně se věnuje negativním projevům trémy, jak je rozpoznat a zmírnit prostřednictvím dobré přípravy a relaxačních rituálů. Dále se věnuje cílům prezentace, analýze publika, prostředí prezentace a organizační a technické přípravě a podpoře. Samostatný modul tvoří příprava a realizace veřejného vystoupení - jako je invence, kompozice a interpretace. Speciální část tvoří náročné situace v rámci vystupování na veřejnosti - jako jsou různé typy lidí v publiku, agresivní posluchač, útočník, všeználek, pedant a další. Rovněž jsou zmíněny nepříjemné situace v průběhu prezentace a jak na ně reagovat - vada na oděvu, zakopnutí a pád, přílišný hluk z okolního prostředí, závada na technice. V rámci vzdělávacího programu jsou diskutovány prostředky pro technickou podporu a vizualizaci prezentace a jak s nimi pracovat. Přidanou hodnotou akreditovaného programu jsou praktická cvičení, případové studie a vzájemná výměna zkušeností z vystupování před publikem.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 3. 10. 2018, 08:30 — 3. 10. 2018, 16:00

Cena: 1470 Kč včetně DPH

Lektor: Ing. Irena Osvaldová

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!