Základy nízkoprahových služeb a streetworku v praxi

Účastníci tohoto akreditovaného workshopu se seznámí s reálnou praxí podepřenou teorií ohledně nízkoprahových služeb  a nízkoprahových klubů a jejich terénní formou práce. Jádro kurzu tvoří informace o specifikách terénní sociální práce s dětmi, mládeží, závislými, mladými dospělými. Teoretický výklad bude pro ilustraci doprovázen vhodně zvolenými video ukázkami, které zachycují skutečnou realitu a praxi. Součástí kurzu bude rozbor případů z různých forem ambulantní a terénní formy práce, na kterých budou prezentovány konkrétní pracovní postupy. Kurz bude praktickou ukázkou streetworku - terénní sociální práce, tj. od mapování, depistáže, přes prvokontakty, kontaktování či kontraktování až po individuální práci s klientem či skupinou, dotkneme se různých forem streetworku od přímého kontaktování až po novodobý trend online formu. Kurz je šitý na míru a snaží se reagovat především na potřeby účastníků, dotýká se důležitých témat v oblasti nízkoprahových služeb.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 8. 12. 2017, 08:30 — 8. 12. 2017, 16:00

Cena: 1270 Kč bez DPH

Lektor: Mgr. Robert Knebl

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!