Základy individuálního plánování v sociálních službách - 3.11.2017

Kurz je věnovaný problematice individuálního plánování v sociálních službách. Hlavním cílem kurzu je seznámit frekventanty s celkovým procesem individuálního plánování a jeho smyslu v sociální práci. Kurz připravuje klíčové pracovníky a další pracovníky, kteří jsou zapojeni do individuálního plánování s uživateli sociální služby, na jejich praxi. Obsah a rozsah kurzu je určen především začátečníkům v této oblasti působení, ale jeho zaměření uvítají i zkušenější pracovníci, kteří chtějí zrevidovat své základní postupy individuálního plánování. Kurz frekventanty krátce seznámí s historickým kontextem individuálního plánování v ČR a v zahraničí. Dále zde frekventanti získají informace k zákonným povinnostem, na které každá služba musí v oblasti individuálního plánování reagovat. Frekventantům bude představena komplexní metoda individuálního plánování v pomyslných krocích procesu individuálního plánování. Nejvíce času bude věnován kroku mapování možností spolupráce s uživatelem služby. V závěru se frekventanti dozví jak celý proces lze vhodně zaznamenávat v písemné podobě.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 3. 11. 2017, 08:30 — 3. 11. 2017, 16:00

Lektor: Bc. Libor Třeška, DiS.

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!