Úvod do nenásilné komunikace

Tento akreditovaný kurz seznamuje účastníky s principy nenásilné komunikace (Nonviolent Communication) a možnostmi jejího využití v každodenních interakcích, zejména při zvládání konfliktních situací s klienty. Toto učení pomáhá proměnit obviňování a souzení na uvědomení si našich lidských potřeb, jejich jasné vyjádření a budování důvěry ve vztazích. Cílem je prohloubení naladění na sebe i na druhé a změna způsobu, jakým mluvíme a slyšíme sebe i druhé. Kurz je zaměřený na základní pilíře praxe, která usnadňuje jasnou komunikaci, redukuje stres a napomáha porozumění. Účastníci budou interaktivní formou a na konkrétních situacích procvičovat naladění na sebe (naslouchání sobě), upřímné sebevyjádření a empatické naslouchání. Více do hloubky se zaměříme na upřímné sebevyjádření ve čtyřech krocích. Prozkoumáme, jak srozumitelně sdělit to, co v konkrétní situaci pozorujeme, co cítíme, co potřebujeme a o co žádáme. Účastníci na příkladech uvidí základní rozlišení mezi pozorováním a hodnocením, mezi pocity a myšlenkami, mezi strategiemi a potřebami a mezi rozkazem a prosbou.

KURZ JIŽ BYL ZAPLNĚN !

Místo: Diecézní charita Brno, tř. Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 14. 6. 2017, 08:30 — 14. 6. 2017, 16:00

Cena: 1470 Kč bez 21% DPH

Lektor: Mgr. Ivana Horáková

Podrobný popis kurzu zde!