Seznámení s preterapií a jejím využitím v sociálních službách

Jednou s dostačujících a nezbytných podmínek vedoucích k rozvoji klientů, které definoval C. R. Rogers je schopnost navázat psychický kontakt. Preterapie, kterou vyvinul psycholog G. Prouty je metoda, která pomáhá navázat kontakt a rozvíjet komunikaci s klienty, jejichž schopnost navázat nebo udržet psychický kontakt je narušena např. u osob se schizofrenií, autismem, mentálním postižením, demencí či PTSD. Cílem preterapie je umožnit těmto klientům navázat psychický kontakt se světem, s druhými lidmi a se sebou samým. Preterapie je založena na principu zrcadlení. Metodu zrcadlení rozvinul C. R. Rogers a G. Prouty ji posunul tak, aby byla využitelná i u klientů s narušenou schopností navázat kontakt. Preterapie patří mezi metody přístupu zaměřeného na člověka.

Na kurzu se účastníci seznámí se základními principy a postupy preterapie. Vyzkouší si použití preterapeutických technik zrcadlení. Seznámí se s možností použití preterapie k rozvoji komunikace u klientů v sociálních službách. Kurz je vhodný pro pracovníky v přímé práci s klienty tj. sociální pracovníky, pracovníky v sociálních službách

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 18. 5. 2018, 08:30 — 18. 5. 2018, 16:00

Cena: 1200 Kč včetně 21% DPH (cena pro zaměstnance DCHB je 992 Kč)

Lektor: Michal Šalplachta DiS.

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!