Reminiscence - využití vzpomínek

Tento akreditovaný workshop představí možnosti využítí reminiscence, práce se vzpomínkami, se zaměřením na cílovou skupinu. Reminicence, je vhodná technika nejenom pro seniorskou populaci, slouží jako nástroj, který může pomoci podpořit pocit vlastní důležitosti, smysluponosti života a respektu. Reminiscenční aktivity lze koncipovat se zaměřením na individuální i skupinové setkání. Využívají se mimo jiné u osob s demencí, u osob s fyzickým či smyslovým omezením. Reminiscence napomáhá vytvořit atmosféru důvěry a k navázání vztahu mezi pečujícím a klientem. Vzpomínkami lze obohatit nejen profesionální práci, ale i rodinné a mezigenerační vztahy. Součástí kurzu jsou praktická cvičení, která napomáhají pochopit možnosti využití vzpomínek nejen v profesním, ale i osobním životě.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 23. 10. 2017, 08:30 — 23. 10. 2017, 16:00

Cena: 1270 Kč bez DPH

Lektor: Mgr. Renáta Nentvichová

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!