Psychologická úskalí práce v pomáhajících profesích

Akreditovaný workshop vychází z potřeb pracovníků působících v neziskovém sektoru resp. v sociálních službách. Účastníci dostanou v rámci individuální i skupinové sebezkušenostní práce především příležitost hlouběji prozkoumat strukturu vlastní motivace pro pomáhání. Budou jim nabídnuty teoretické modely vycházející z psychodynamického pojetí osobnosti, které odkrývají často neuvědomované potřeby, jež pomáháním sytíme. Pozornost bude věnována také vztahu pracovník-klient, především pak tématu moci. Zabývat se budeme i péčí o sebe a podporou, dotkneme se i oblasti supervize v sociálních službách. Účastníci se dále dozvědí, jak se vyvarovat vlastní traumatizaci při práci s těžkými tématy klientů. Větší prostor bude věnován syndromu pomocníka, který lze chápat jako velmi užitečný koncept pro reflexi pomáhající činnosti.

KURZ JIŽ BYL ZAPLNĚN!

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 8. 12. 2017, 08:30 — 8. 12. 2017, 16:00

Lektor: Mgr. Ondřej Ptáček

Podrobný popis kurzu zde!