Insolvenční řízení v praxi II

Každý rok soudy evidují cca 35 až 37 tis. insolvenčních návrhů; podstatnou část představují insolvenční návrhy spojené s návrhy na povolení oddlužení (32 až 35 tis návrhů ročně).  Aktuální právní úprava v zák. č. 182/2006 Sb., insolvenční zákon je rozsáhlá a klade na účastníky insolvenčního řízení, především na dlužníky, velké nároky na znalost práv a povinností spojených s účastí v ins. řízení.  Základem orientace v právní úpravě je znalost základních pojmů a podstaty jednotlivých způsobů řešení úpadku dlužníka. Cílem toho akreditovaného workshopu je zorientovat účastníky v základních pojmech úpadkového práva, rozlišit výhody a nevýhody jednotlivých způsobů řešení úpadku, orintace v jednotlivých druzích podání, která mají vést k vyřešení situace klienta (insolvenční návrh, návrh na povolení oddlužení, přihlášku pohledávky, vyjádření k přihlášeným pohledávkám věřitelů apod). Účastník získá schopnost analyzovat situaci potencionálních  klientů -dlužníků a jejich schopnost splnit podmínky právní úpravy pro povolení oddlužení.

Místo: Diecézní charita Brno, třída Kpt. Jaroše 9, Brno
Termín: 24. 5. 2017, 08:30 — 25. 5. 2017, 16:00

Cena: 2420 Kč bez DPH, pro neziskové organizace a zaměstnance DCHB 2270 Kč bez DPH, v případě absolvování kurzu Insolvenční řízení v praxi 9.3.2017 nebo Insolvenční řízení v praxi 28.4.2017 cena 2120 Kč bez DPH.

Lektor: Mgr. Jan Kozák

Podrobný popis kurzu zde!

Přihlaste se na tento kurz!