Úvod do terapie hrou

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách

Tento akreditovaný kurz seznamuje účastníky se základy terapie hrou s důrazem na prvky využitelné v sociální práci s dětmi a rodinami. Terapie hrou je určená pro děti od 2 do 8 let. Uplatnění terapie hrou je vhodné pro různé sociální, emocionální i behaviorální problémy dětí. Opodstatněnost a oprávněnost použití tohoto druhu terapie u dětí byla dokázána mnoha výzkumnými studiemi v případech jakými jsou úzkost, deprese, reakce na trauma, bázlivost, problémy s navázáním vrstevnických a přátelských kontaktů, odmítání školy, školní problémy, enuréza, zmírnění agresivního chování, adaptace na sourozence, pokroky v emocionálním prožívání dětí z rozvedené rodiny, zneužívaných a zanedbávaných dětí, korekce řečových těžkostí, zlepšení školních výkonů dětí s poruchami učení, zmírnění emocionálních a intelektuálních problémů mentálně postižených dětí, zmírnění psychosomatických problémů. Součástí kurzu je i praktický nácvik.

Kurz neopravňuje účastníky k práci herního terapeuta, je pouze seznámením s touto odbornou metodou a inspirací pro komunikaci s dětmi a efektivní vedení rodiny ve výchovném procesu.

• * teorie terapie hrou I
  • * nácvik prvků terapie hrou I
  • * teorie terapie hrou II
  • * nácvik prvků terapie hrou II
  • * diskuze

Na tento kurz navazuje akreditovaný kurz Úvod do filiální terapie, který proběhne 27.10.2016 a školící akce Nedirektivní komunikace s dětmi, která proběhne 26.10.2016. Doporučujeme se na ně přihlásit!

Rozsah semináře: 8 hodin

Č. akreditace: 2015/0278-PC/SP/PP

Lektor: Mgr. Jeanette Vrtková

Cena: 1270 Kč bez 21% DPH

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení o absolvování semináře:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině