Úvod do poruch osobnosti

pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, vedoucí pracovníci

Kurz poskytne, základní vhled do poruch osobnosti, účastníci budou umět rozpoznat základní charakteristické projevy, naučí se komunikovat s těmito klienty.

• Co je porucha osobnosti - vhled do tématu,pojmy, příčiny vzniku, projevy poruch osobnosti,  nástin vývojové psychologie a teorie zranění, která vedou ke vzniku poruchy os., vysvětlení pojmu porucha os., psychopatologie, výskyt v populaci, faktory které se podílí na vzniku poruchy os. ( traumata v nízkém věku, vliv rodinného prostředí, genetické predispozice), obecně projevy psychopatologií (nápadnosti v chování, vzhledu, sebepoškozování, manipulace, tenze a anxieta, společenská nebezpečnost, suicidalita)
  • Charakteristika jednotlivých typů poruch osobnosti - projevy jednotlivých poruch- jak poznat paranoidní poruchu. os., odlišení od schizoidní poruchy, typické znaky disociální poruchy os., emočně nestabilní poruchy ( a její podtypy impulzivní a hraniční typ), jak poznat histriónskou poruchu, typické znaky anankastické poruchy os., vyhýbavé poruchy os. a dalších specifických poruch (narcistická porucha, os. se závislými rysy), smíšená porucha os., charakteristické projevy a chování u pac. s poruchou os. (dělení dle MKN-10)
  • Kazuistiky z praxe
  • Praktická cvičení

Č. akreditace: 2014/0721-PC/SP/VP/PP

Rozsah semináře: 8 hodin

Typ vzdělávání: workshop

Lektor: MUDr. Zuzana Zůbková

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení :

• 100% účast na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  •  napsání krátkého výstupního testu na 80%