Úvod do filiální terapie

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách

Tento akreditovaný kurz seznamuje účastníky se základy filiální terapie s důrazem na prvky využitelné v sociální práci s dětmi a rodinami. Filiální terapie je založená na technikách a principech terapie hrou a je vhodná pro děti od 2 do 8 let. Pomáhá při osobnostním a emocionálním rozvoji, zejména při zvyšování sebehodnocení a sebevědomí dětí, nachází efektivní způsoby řešení problémů, zlepšuje dovednosti důležité pro jejich řešení, pomáhá dětem vyvinout aktivnější a samostatnější chování. Když se dítě cítí nepochopené, vytrácí se jeho potřeba dávat nám pocity najevo svým chováním (manifestační chování). Součástí kurzu je i praktický výcvik.

Kurz neopravňuje účastníky k práci lektora filiální terapie, je pouze inspirací pro komunikaci s dětmi a efektivní vedení rodiny ve výchovném procesu.

Filiální terapie předchází problémům ve výchově tím, že pomáhá rodičům porozumět potřebám dítěte.

• původ filiální terapie
  • cíle filiální terapie
  • cílové skupiny dětí a rodičů
  • osobnostní a emocionální rozvoj dítěte
  • hra je řečí dítěte
  • využití v sociální práci
  • pojmenovávání pocitů u dítěte
  • zadávání hranic
  • napojení na dítě
  • koncentrovaná pozornost
  • terapeutické hračky
  • nácvik

Tomuto kurzu předchází kurz Úvod do terapie hrou, který se uskuteční 29.1.2016 a navazuje školící akce Nedirektivní komunikace s dětmi, která se uskuteční 26.10.2016. Doporučujeme se na ně přihlásit!

Rozsah semináře: 8 hodin

Č. akreditace: 2015/0277-PC/SP/PP

Lektor: Mgr. Jeanette Vrtková

Cena: 1270 Kč bez 21% DPH

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení o absolvování semináře:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině

Aktuální termín spolu s přihláškou naleznete zde!