Základy nízkoprahových služeb a streetworku v praxi

sociální pracovníci

Účastníci se seznámí s reálnou praxí podepřenou teorií ohledně nízkoprahových služeb  a nízkopravových klubů a jejich terénní formou práce. Jádro kurzu tvoří informace o specifikách terénní sociální práce s dětmi, mládeží, závislými, mladými dospělými. Teoretický výklad bude pro ilustraci doprovázen vhodně zvolenými video ukázkami, které zachycují skutečnou realitu a praxi. Součástí kurzu bude rozbor případů z různých forem ambulantní a terénní formy práce, na kterých budou prezentovány konkrétní pracovní postupy. Kurz bude praktickou ukázkou streetworku - terénní sociální práce, tj. od mapování, depistáže, přes prvokontakty, kontaktování či kontraktování až po individuální práci s klientem či skupinou, dotkneme se různých forem streetworku od přímého kontaktování až po novodobý trend online formu. Kurz je šitý na míru a snaží se reagovat především na potřeby účastníků, dotýká se důležitých témat v oblasti nízkoprahových služeb.

• Úvod, Nízkoprahové sociální služby (NZDM, KC, terénní programy pro různé CS)
  • Terénní sociální práce (výhody a nevýhody)
  • Jak vybudovat kvalitní terénní formu práce
  • Cílová skupina a jak jí oslovovat v terénu či na klubu
  • Trendy ve streetworku
  • Osobnost kontaktního pracovníka/streetworkera
  • Rozbor kazuistik, modelové situace z praxe

Č. akreditace: 2016/982 - PC/SP/PP

Rozsah semináře: 8 hodin

Typ vzdělávání: workshop

Lektor: Mgr. Robert Knebl

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení o absolvování semináře:

• 100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině