Psychiatrie - jak pracovat s traumatizovaným jedincem v rámci poskytování sociální služby

sociální pracovníci, pracovníci v sociálních službách, vedoucí pracovníci

V rámci své práce se setkáváme s klienty, kteří jsou zasaženi traumatickou událostí, jakou může být těžký úraz, ztráta blízké osoby, nehoda nebo nenadálá přírodní katastrofa. Často tito klienti potřebují naši pomoc. Tento akreditovaný kurz poskytne základní vhled do problematiky traumat. Účastníci se dozví, co znamená trauma, jak vzniká, jak může pomoci laik - nepsychiatr, jak s nimi máme jednat a komunikovat, kde hledat pro klienty odbornou pomoc. Zvláštní pozornost bude věnována tématům souvisejícím se zpracováním traumatické zkušenosti. Účastníci se seznámí s možnostmi psychiatrické intervence u klientů v těžké krizi, zneužívaných, týraných, zanedbávaných a s klienty, kteří mají zkušenost s katastrofickou událostí. Teorie bude demonstrována na příkladech z praxe.

• co je to trauma, reakce na trauma a fáze zpracování
  • symptomy traumatu, možnosti intervence, psychiatrická intervence
  • praktická cvičení
  • příklady z praxe

Č. akreditace: 2014/1457-PC/SP/VP/PP

Rozsah semináře: 8 hodin

Typ vzdělávání: workshop

Lektor: MUDr. Zuzana Zůbková

Cena: 1270 Kč bez DPH

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínky vydání osvědčení :

• 100% účast na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině
  • napsání krátkého výstupního testu na 80%