Techniky arteterapie a artefiletiky  v individuální a skupinové práci s uživateli sociálních služeb

pracovníci v sociálních službách, sociální pracovníci, pracovníci v pomáhajících profesích, ostatní zájemci

Cílem kurzu je seznámit se prakticky a zážitkově s vybranými technikami arteterapie a artefiletiky a na základě vlastní zkušenosti získat základní dovednost tyto techniky používat   v individuální, nebo skupinové práci s uživateli sociálních služeb. Není potřeba mít výtvarné nadání nebo znalosti, ale ochota zapojit se do tvůrčí práce a  sdílení procesu tvorby před skupinou. Nastavení k práci na sobě a otevřenost vyzkoušet si na vlastní kůži přínos nabízených technik. Získaná osobní zkušenost s vybranými technikami a tématy arteterapie umožní frekventantovi kurzu rozšířit si svoje profesní dovednosti  při práci s klientem

Obsah kurzu

• Základní vymezení pojmu arteterapie, artefiletika, úvod do problematiky
  • Skupinová a individuální arteterapie, uspořádání, průběh hodiny , zákl. informace, různé přístupy v arteterapii.
  • Zážitková práce s vybranými technikami a tématy -  koláž, akvarel, práce s výtvarnou náhodou, interaktivní techniky, imaginace, animace)
  • Práce s vytvořenými výtvarnými artefakty, sdílení procesu tvorby ve skupině,
  • Shrnutí, dotazy , doporučená literatura, informace o možnostech dalšího vzdělávání  v arteterapii a artefiletice

Rozsah semináře: 16 hodin akreditovaného vzdělání

Lektor: Mgr. Hana Formánková

Číslo akreditace: 2015/0518-PC/SP/VP

Účastníkům, kteří jsou soukromými osobami nebo se účastní kurzu z jiného důvodu než z výkonu povolání, bude k ceně kurzu připočítána DPH ve výši 21%.

Podmínkou vydání osvědčení je:

•  100% účasti na výuce stvrzená podpisem na prezenční listině